Güllaç Tarifi
Güllaç tarifi: Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram güllaç yaprağı
- 2 litre süt
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı fındık içi
- 1 çay bardağı damla çikolata
Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Güllaç yapraklarınız zaten hazır alındığı için sütü ve şekeri eritmekle başlayabilirsiniz işe.
- Tencereye sütü şekeri ve vanilyayı koyup karıştırarak ısıtın. Şeker erimeli sıcaklık elinizin dayanacağı sıcaklıkta olmalı. Sütün sıcaklığı çok önemli. Ilık olmamalı. Sıcak ama el yakmayacak derecede.
- Ardından güllaç yapacağınız tepsinizi çıkarın. Borcamda olabilir. Tepsinize tam gelmezse güllaç yapraklarınız boyutu kırarak yerleştirebilirsiniz
- Gelelim tepsine sütü ve güllaç yapraklarını yerleştirme kısmına. Önce bir kepçe süt dökün tepsinin dibine ve güllaç yaprağını yerleştirin. Sonra bir güllaç yaprağı daha ve bir kepçe süt daha.
- Güllaç yaprağı ve süt, güllaç yaprağı ve süt derken tepsinin yarısına gelince tatlınız kırılmış fındık içi serpin arasına ve aynı işleme tekrar devam edin.
- Bu işlem tamamlandıktan sonra dilerseniz damla çikolata dilerseniz çilek, nar vb meyvelerle süsleyenilirsiniz
- Sütü çekene kadar bekleyin. Buz dolabında soğutun ve servise hazır.
- Afiyet olsun. :)
Güllaç tarifinin püf noktası nedir?
Süt sıcaklığı el yakmayacak derecede sıcak olmalı. Çok sıcak olursa hamur çok ılık olursada kuru olur güllacınız. Süt sıcaklığı önemli.
Güllaç tarifi için servis önerisi
İftardan sonra tatlı tabağına en yakışan tatlı güllaç tatlısını soğuk ve mevsim meyveleri ile servis edebilirsiniz.