Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güllaç Tarifi

Güllaç

Güllaç Tarifi

Güllaç tarifi: Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2,5 litre süt
  • 400 gram toz şeker
  • 300 gram beyaz çikolata
  • 1 paket güllaç yaprağı
  • 1 küçük boy kase frambuaz (vişne, çilek isteğe göre)
  • 1 tutam antep fıstığı

Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • Sütün içerisine şekeri ve beyaz çikolatayı ekleyip ocağa alın.
  • Çok kaynar olmadan hafif ılıdığında ocaktan alalım.
  • Bir borcuma önce güllacı koyalım, sonra üzerine kepçe yardımıyla süt karışımını koyalım.
  • Kat kat olacak şekilde aynı işlemi yapalım.
  • Dolapta bir kaç saat sütü çekmesini bekleyelim.
  • Soğuduktan sonra üzerini Antep fıstığı ve istediğimiz meyvelerle süsleyelim. Afiyet olsun.

Güllaç tarifinin püf noktası nedir?

Sütlü karışım çok sıcak olursa güllaç yaprakları hamur olur çok soğuk olursa güllacımız sert olur.Ilık olmasına dikkat edelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025