Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güllaç Tarifi

Güllaç

Güllaç Tarifi

Güllaç tarifi: Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 litre süt
  • 12 adet güllaç yaprağı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı ceviz içi

Üzeri için:

  • 8 adet çilek
  • 8 adet taze nane yaprakları
  • 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı
  • 4 yemek kaşığı ceviz içi (ince çekilmiş)

Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin.
  • 1 paket vanilini de sütün içerisine ilave ettikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi hafif yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alın.
  • 2 su bardağı cevizi irili ufaklı, dişe gelir kıvamda olacak şekilde bıçakla doğrayın.
  • Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ekleyin.
  • Üzerine, kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yapraklarından ekleyin.
  • Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığına ve hepsinin iyice ıslandığına emin olduktan sonra paketteki yaprakların yarısını kabınıza güzelce yerleştirin.
  • Güllaç yapraklarının, 5 dakika sütü çekmeleri için bekledikten sonra doğradığınız cevizleri bol bol dökün ve kalan güllaç yapraklarını da ıslatarak üzerine ekleyin.
  • Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra güllacınızı keserek porsiyonlayın.
  • Taze nane yaprakları, çilek, dövülmüş ceviz ve toz fıstık ile süsleyip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025