Ana sayfa » Tatlı » Güllaç Tarifi
Güllaç tarifi: Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
Güllaç için en önemli püf noktası sütün sıcaklığı, soğuk olursa yapraklar sütlü şerbeti çekmeyecek çok sıcak olursa da hamur kıvamında olacaktır. Eli hafif yakacak, ılıktan bir tık fazla sıcaklıkta olmalıdır. Bol sütlü sevmiyorsanız süt miktarını 1,5 litreye indirebilirsiniz. Şeker miktarı artırılıp azaltılabilir ancak; bu miktar için 200 ml su bardağına göre 2,5 bardak çok ideal.
Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?
TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin