Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güllaç Tarifi

Güllaç

Güllaç Tarifi

Güllaç tarifi: Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 2 litre süt
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 avuç ceviz içi (iri parçalanmış)
  • 1 tutam antep fıstığı (üzeri için) (dilediğiniz malzemeler)

Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • Süt ve şekeri iyice karıştırarak şeker tamamen eriyinceye ve süt elimizi hafif yakacak kadar sıcaklığa gelene kadar ısıtalım.
  • Tatlıyı yapacağımız kaba 1 kepçe sütten dökelim ve yaprakları kabın şekline göre kırıp tamamen sütle buluşacak şekilde her tarafını ıslatarak dizelim.
  • Yaprakların yarısı bu şekilde dizildikten sonra bıçakla iri doğradığımız cevizleri serpelim ve kalan yaprakları da aynı şekilde bolca ıslatarak bitirelim. Afiyet olsun.

Güllaç tarifinin püf noktası nedir?

Güllaç için en önemli püf noktası sütün sıcaklığı, soğuk olursa yapraklar sütlü şerbeti çekmeyecek çok sıcak olursa da hamur kıvamında olacaktır. Eli hafif yakacak, ılıktan bir tık fazla sıcaklıkta olmalıdır. Bol sütlü sevmiyorsanız süt miktarını 1,5 litreye indirebilirsiniz. Şeker miktarı artırılıp azaltılabilir ancak; bu miktar için 200 ml su bardağına göre 2,5 bardak çok ideal.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025