Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güllaç Tarifi

Güllaç

Güllaç Tarifi

Güllaç tarifi: Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket güllaç yaprağı
  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı fındık içi
  • 1 kase vişne (ya da çilek)

Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • Süte şekeri ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynayan sütle güllaç yapraklarını ıslatıyoruz.
  • Yarısına gelince fındık içini atıyoruz.
  • Üzerine kalan güllaç yapraklarını koymaya devam ediyoruz.
  • Kalan sütü üstüne döküyoruz. Biraz soğumasını bekliyoruz.
  • Üzerini dilediğimiz gibi süsleyebiliriz. Afiyet olsun.

Güllaç tarifinin püf noktası nedir?

Yaprakları tek tek ıslatalım.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025