Güllaç Tarifi
Güllaç tarifi: Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket güllaç yaprağı
- 1 litre süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı fındık içi
- 1 kase vişne (ya da çilek)
Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Süte şekeri ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayan sütle güllaç yapraklarını ıslatıyoruz.
- Yarısına gelince fındık içini atıyoruz.
- Üzerine kalan güllaç yapraklarını koymaya devam ediyoruz.
- Kalan sütü üstüne döküyoruz. Biraz soğumasını bekliyoruz.
- Üzerini dilediğimiz gibi süsleyebiliriz. Afiyet olsun.
Güllaç tarifinin püf noktası nedir?
Yaprakları tek tek ıslatalım.