Güllaç Tarifi
Güllaç tarifi: Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 dilim
Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram güllaç yaprağı
- 3 litre süt
- 3 litre toz şeker
- 3 tatlı kaşığı gül suyu
- 250 gram ceviz içi
Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Süt ve şekeri tencerede hafiften kaynatın ve ocaktan alın. İçine gül suyunu ilave edin. Sıcak sütün yarısını derin ve geniş bir tepsiye dökün.
- Güllacı hazırlayacağınız borcamın içine de iki kepçe sıcak sütten dökün.
- Ardından güllaç yapraklarını sütün ilk sıcaklığı gittiğinde tepsideki süte daldırın ve hafifçe yumuşayana kadar bastırın.
- Yumuşayan güllaç yapraklarını borcama yerleştirin. Bu işleme yaprakların yarısına kadar devam edin. (500 gramda 20 adet yaprak var, ilk 10 yaprağı süte ıslatarak dizin.)
- İlk yarısını borcama yerleştirdikten sonra dövülmüş cevizleri serpiştirin. Kalan yaprakları da süte bandırıp tek tek dizin.
- Tepsideki süt azaldıkça tencereden ilave edin. En son tepsideki sütten 1 su bardağı ayırın. Borcama güllaç yaprağı dizimi bitince streçle kapatın.
- En az 4 saat buzdolabında bekletin. Bardaktaki sütü servis edeceğiniz zaman bütün güllacın üzerine dökün.