Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güllaç Tarifi

Güllaç

Güllaç Tarifi

Güllaç tarifi: Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram güllaç yaprağı
  • 3 litre süt
  • 3 litre toz şeker
  • 3 tatlı kaşığı gül suyu
  • 250 gram ceviz içi

Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • Süt ve şekeri tencerede hafiften kaynatın ve ocaktan alın. İçine gül suyunu ilave edin. Sıcak sütün yarısını derin ve geniş bir tepsiye dökün.
  • Güllacı hazırlayacağınız borcamın içine de iki kepçe sıcak sütten dökün.
  • Ardından güllaç yapraklarını sütün ilk sıcaklığı gittiğinde tepsideki süte daldırın ve hafifçe yumuşayana kadar bastırın.
  • Yumuşayan güllaç yapraklarını borcama yerleştirin. Bu işleme yaprakların yarısına kadar devam edin. (500 gramda 20 adet yaprak var, ilk 10 yaprağı süte ıslatarak dizin.)
  • İlk yarısını borcama yerleştirdikten sonra dövülmüş cevizleri serpiştirin. Kalan yaprakları da süte bandırıp tek tek dizin.
  • Tepsideki süt azaldıkça tencereden ilave edin. En son tepsideki sütten 1 su bardağı ayırın. Borcama güllaç yaprağı dizimi bitince streçle kapatın.
  • En az 4 saat buzdolabında bekletin. Bardaktaki sütü servis edeceğiniz zaman bütün güllacın üzerine dökün.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025