Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güllaç Tarifi

Güllaç

Güllaç Tarifi

Güllaç tarifi: Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram güllaç yaprağı (10 yaprak)
  • 750 mililitre süt
  • 110 gram şeker
  • 1/2 paket vanilin
  • 1 paket ceviz
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 kase çilek

Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker, süt bir sos tenceresine alınır ve ısıtılır. Şekerin erimesi için sık sık karıştırılır.
  • Yoğurt mayalarken nasıl parmak testi yapıp mayalıyorsak o şekilde olmalı. Parmağımızın dayanabileceği sıcaklıkta bir ılık sos olmalı. Vanilyası eklenir.
  • Borcamın altına sütten biraz dökülür ve ilk yaprak yerleştirilir.
  • Azar azar sütle ıslatılır. (Bu işlem her kat için yapılır.)
  • 5. yaprak ıslatıldıktan sonra kırılan cevizle karıştırılan Hindistan cevizi boşluk kalmayacak şekilde serpiştirilir.
  • Diğer kalan 5 yaprak güllaç içinde aynı işlemler tekrar edilir.
  • Oda ısısında sütünü iyice çekmesi için soğumaya bırakılır.
  • İyice soğuduktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  • Arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025