Güllaç Tarifi
Güllaç tarifi: Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram güllaç yaprağı (10 yaprak)
- 750 mililitre süt
- 110 gram şeker
- 1/2 paket vanilin
- 1 paket ceviz
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 kase çilek
Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Şeker, süt bir sos tenceresine alınır ve ısıtılır. Şekerin erimesi için sık sık karıştırılır.
- Yoğurt mayalarken nasıl parmak testi yapıp mayalıyorsak o şekilde olmalı. Parmağımızın dayanabileceği sıcaklıkta bir ılık sos olmalı. Vanilyası eklenir.
- Borcamın altına sütten biraz dökülür ve ilk yaprak yerleştirilir.
- Azar azar sütle ıslatılır. (Bu işlem her kat için yapılır.)
- 5. yaprak ıslatıldıktan sonra kırılan cevizle karıştırılan Hindistan cevizi boşluk kalmayacak şekilde serpiştirilir.
- Diğer kalan 5 yaprak güllaç içinde aynı işlemler tekrar edilir.
- Oda ısısında sütünü iyice çekmesi için soğumaya bırakılır.
- İyice soğuduktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
- Arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.