Güllaç Tarifi
Güllaç tarifi: Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet güllaç yaprağı
- 2 litre süt
- 2 su bardağı şeker
- 200 gram ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı (üzeri için)
- 12 adet çilek (üzeri için)
Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Sütü bir tencereye alıp şekeri de ilave edin.Şeker eriyene kadar parmağımızı yakmayacak kıvamda olacak sekilde ısıtın.
- 2 su bardağı ısıttığımız sütümüzden ayırın. (Çünkü bu tarifi ben sabah yapıyorum, akşama kadar kupkuru olacağı için orada kullanacağım. Akşam servis esnasında tekrar ayırdığım sütümü döküp ıslatacağım).
- Beş kat olana kadar bu şekilde yaparak devam edin. İri çekilmiş cevizi her yerine gelecek şekilde serpin.
- Tekrar kalan güllaç yapraklarını koyarak bir süt bir güllaç yaprağı şeklinde yaparak tatıyı bitiriyoruz. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
Güllaç tarifinin püf noktası nedir?
Eğer hemen tüketecekseniz buzdolabında yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Bu tatlının nar ile süslenmesi de bir Osmanlı geleneğidir, ben elimdeki malzemelerle süsledim ben bilginize. Eğer ki sabah yapıp akşam tüketecekseniz 2 su bardağı sütünüzden ayırmayı unutmayın. Güllacımız ne kadar dinlenirse o kadar güzel ve lezzetli olur. Afiyet olsun.