Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gulaş Tarifi

Gulaş

Gulaş Tarifi

Gulaş tarifi: Gulaş için gerekli malzemeler nelerdir? Gulaş nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gulaş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram dana kuşbaşı eti (iri doğranmış)
  • 3 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatl kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı mercanköşk
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 800 ml. su

Gulaş tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir tencerede tereyağ ve sıvı yağını kızdırın.
  • Doğranmış soğan ve sarımsakları 2-3 dakika yağda çevirdikten sonra tüm baharatları ekleyin ve karıştırın.
  • Ardından etleri ilave edip, etler suyunu çekene kadar kavurun.
  • Salçayı ekleyip, kokusu çıkana kadar karıştırın ve ardından suyu ekleyin.
  • Ayrı bir kasede, unu ve yemeğinizden 1 kepçe suyu pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın ve yavaş yavaş tencereye ekleyin.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Gulaş tarifinin püf noktası nedir?

Arzu ederseniz tarife patates veya sevdiğiniz sebzelerden ekleyerek de pişirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025