Gulaş Tarifi
Gulaş tarifi: Gulaş için gerekli malzemeler nelerdir? Gulaş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Gulaş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram dana kuşbaşı eti (iri doğranmış)
- 3 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 3 diş sarımsak (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatl kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı mercanköşk
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 800 ml. su
Gulaş tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir tencerede tereyağ ve sıvı yağını kızdırın.
- Doğranmış soğan ve sarımsakları 2-3 dakika yağda çevirdikten sonra tüm baharatları ekleyin ve karıştırın.
- Ardından etleri ilave edip, etler suyunu çekene kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip, kokusu çıkana kadar karıştırın ve ardından suyu ekleyin.
- Ayrı bir kasede, unu ve yemeğinizden 1 kepçe suyu pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın ve yavaş yavaş tencereye ekleyin.
- Bir taşım kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Gulaş tarifinin püf noktası nedir?
Arzu ederseniz tarife patates veya sevdiğiniz sebzelerden ekleyerek de pişirebilirsiniz.