Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gül Tatlısı Tarifi

Gül Tatlısı

Gül Tatlısı Tarifi

Gül Tatlısı tarifi: Gül Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Gül Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gül Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Gül Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • ilk olarak şerbetimizi hazırlayarak başlıyoruz. Tenceremize şeker ve suyu alarak 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Tatlının hamuru için uygun bir kaba, eritmiş olduğumuz tereyağı, sıvı yağı, yoğurt ve irmiği alarak çırpıcı ile çırpalım.
  • Üzerine vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu merdane ile kalın olmayacak şekilde açalım.Açtığınız hamuru çay bardağı ile keselim.
  • Kesilen daireleri yarım ay şeklinde üst üste gelecek biçimde 3 tanesini koyarak rulo yapalım.
  • Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül elde etmiş olalım.
  • Tüm hamur için aynı işlemi yapalım ve tepsiye dizip ortalarına fındık batıralım.
  • 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim.Kurabiyeler sıcak iken soğumuş olan şerbeti üzerine dökelim. Şerbetini tamamen çekince servis edelim. Afiyetler olsun!

Gül Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Şerbet soğuk tatlı sıcakken üzerine dökmeniz gerekiyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025