Gül Tatlısı Tarifi
Gül Tatlısı tarifi: Gül Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Gül Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Gül Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 çay bardağı irmik
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 125 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 10-15 adet fındık içi
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1/2 tatlı kaşığı limon suyu
Gül Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti hazırlamak için su ile şekeri bir tencere karıştırırak 10 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra içine birkaç damla limon sıkıp bir beş dakika daha kaynatın.
- Hamuru hazırlamak için derin bir kabın içerisine eritilmiş tereyağını, sıvı yağı, irmiği ve yoğurdu alıp güzelce karıştırın.
- Vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Daha sonra hamuru bir merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın. Açtığınız hamurdan çay bardağı ile şekiller çıkarın.
- Daire şeklindeki hamurlardan üç tanesini yarım ay şeklinde üst üste koyarak rulo şeklinde katlayın.
- Ortasından ikiye kesin. Bu şekilde iki tane gül elde edeceksiniz.
- Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra yaklaşık 20-23 arası gül elde etmiş olacaksınız. Gül hamurları bir tepsiye dizin ve ortalarına fındık yerleştirin.
- Gül kurabiyeler fırından çıkınca üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.
- Şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Gül Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Tatlı ve şerbet karışımı ılık olmalıdır. Hamuru yaklaşık 1/2 cm. kalınlığında koparmadan açmaya dikkat edin.Üst üste dizdiğiniz hamur parçalarını rulo şeklinde sararken çok fazla bastırmamaya dikkat edin.Yağlı ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmelisiniz.