Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gül Sulu Güllaç Tarifi

Gül Sulu Güllaç

Gül Sulu Güllaç Tarifi

Gül Sulu Güllaç tarifi: Gül Sulu Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Gül Sulu Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gül Sulu Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket güllaç yaprağı (300 gr/ 10 adet)
  • 2 litre süt
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu (veya 1 paket vanilin)
  • 1 avuç çilek (içi ve üzeri için istenen meyve ve kuru yemiş)

Gül Sulu Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü ve şekeri tencereye alıp şeker iyice eriyene kadar karıştırarak ısıtıyoruz.
  • Fokur fokur kaynamayacak. Arzuya göre gül suyunu veya vanilini ekleyip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Güllaç yapraklarını kırarak tüm fırın kabımızın şeklini alacak şekilde seriyoruz. Her kata şekerli sütten kepçe ile döküyoruz ve ıslatıyoruz.
  • 5. yaprağa aynı işlemi yaptıktan sonra kırılmış ceviz veya fıstığı döküyoruz ve yeni yaprağı sererek devam ediyoruz.
  • Hepsi bittikten sonra buzdolabında en az 1-2 saat bekletiyoruz. Servisten önce süslemesini yapıyoruz. Afiyet olsun.

Gül Sulu Güllaç tarifinin püf noktası nedir?

Gülsuyu bulamazsak, çay için kullanılan kuru gülleri yıkayıp ( 5-6 adet) 1 çay bardağı suda 2-3 dakika haşlayıp süzdükten sonra 2 tatlı kaşığı güllacımız için kullanabiliriz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025