Gül Sulu Güllaç Tarifi
Gül Sulu Güllaç tarifi: Gül Sulu Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Gül Sulu Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Gül Sulu Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket güllaç yaprağı (300 gr/ 10 adet)
- 2 litre süt
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı gül suyu (veya 1 paket vanilin)
- 1 avuç çilek (içi ve üzeri için istenen meyve ve kuru yemiş)
Gül Sulu Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Sütü ve şekeri tencereye alıp şeker iyice eriyene kadar karıştırarak ısıtıyoruz.
- Fokur fokur kaynamayacak. Arzuya göre gül suyunu veya vanilini ekleyip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Güllaç yapraklarını kırarak tüm fırın kabımızın şeklini alacak şekilde seriyoruz. Her kata şekerli sütten kepçe ile döküyoruz ve ıslatıyoruz.
- 5. yaprağa aynı işlemi yaptıktan sonra kırılmış ceviz veya fıstığı döküyoruz ve yeni yaprağı sererek devam ediyoruz.
- Hepsi bittikten sonra buzdolabında en az 1-2 saat bekletiyoruz. Servisten önce süslemesini yapıyoruz. Afiyet olsun.
Gül Sulu Güllaç tarifinin püf noktası nedir?
Gülsuyu bulamazsak, çay için kullanılan kuru gülleri yıkayıp ( 5-6 adet) 1 çay bardağı suda 2-3 dakika haşlayıp süzdükten sonra 2 tatlı kaşığı güllacımız için kullanabiliriz.