Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gül Şerbeti Tarifi

Gül Şerbeti

Gül Şerbeti Tarifi

Gül Şerbeti tarifi: Gül Şerbeti için gerekli malzemeler nelerdir? Gül Şerbeti nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gül Şerbeti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Şurup İçin:

  • 250 gram kokulu gül yaprakları
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Şerbeti Hazırlamak İçin;

  • 1/2 su bardağı hazırladığınız gül şurubu
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (damak tadınıza göre azaltabilir veya artırabilirsiniz)
  • 1/2 adet limonun suyu

Gül Şerbeti tarifi nasıl yapılır?

  • Gül yapraklarının beyaz kısımları kesilir. İyice yıkanır ve durulanır.
  • İyice kurutulan gül yaprakları toz şekerle beraber iyice yoğurulur. Bu işlem sırasında eldiven takabilirsiniz. Yoğurma işlemine yaklaşık 10-15 dakika şeker iyice eriyene kadar devam edin.
  • Yoğurduğunuz kabın ağzını sıkıca kapatın ve buzdolabında yaklaşık 10-12 saat bekletin.
  • Bekleme süresinin ardından temiz bir tülbetten gül yaprakları ve şekeri geçirin. Tahta kaşıkla ezerek suyunu iyice süzdürün.

Gül Şerbeti tarifinin püf noktası nedir?

Gül yaprakları ve şekeri yoğururken eldiven kullanmanız ellerinizin boyanmasını engeller.

Gül Şerbeti tarifi için servis önerisi

Dilerseniz hazırladığınız şerbeti buz poşetine doldurarak dondurup, sodanızın içine küp küp ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025