Gül Reçeli Tarifi
Gül Reçeli tarifi: Gül Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Gül Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 küçük boy kavanoz
Gül Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram kokulu gül yaprakları
- 2 su bardağı şeker
- 1/2 adet limon suyu
- 2 su bardağı su
Gül Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Gül yaprakların arasındaki çürümüş ve kurumuş yaprakları ayıklayın. Gül yapraklarını dibindeki beyaz kısımdan kesin. Yapraklarını dikkatli bir şekilde birkaç kez sudan geçirerek yıkayın.
- Yıkadığınız gül yapraklarını fazla suyunu süzdürün.
- Derin bir tencerenin içerisine alın. Şekeri üzerine serpin ve bir gece bekletin.
- Ertesi gün suyunu salmış olan şeker ve gül yapraklarını kısık ateşte su ile birlikte kaynatın.
- Kaynama başlayınca limon suyunu sıkın ve özleşene kadar pişirmeye devam edin. Bu şekilde karıştırarak ortalama 20 dakika kadar pişirin. Ardından ocaktan alın ve karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
- Kavanozlara paylaştırın ve tamamen soğuduktan sonra ağzını kapatarak saklayın. İşte bu kadar, afiyet olsun.
Gül Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Bir gece önceden bekletmek, şekerin gül yapraklarının suyunu salması ile birlikte sonradan daha fazla su eklemek yerine kendi suyuyla daha çabuk özleşmesine yardımcı olur. Kalori hesabı bir kavanoz için yapılmıştır.
Gül Reçeli tarifi için servis önerisi
Kızarmış ekmeğin üzerine sürerek, afiyetle tüketebilirsiniz.