Gül Böreği Tarifi
Gül Böreği tarifi: Gül Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Gül Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Gül Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yufka
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 demet ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 1 adet orta boy soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Peynirli harç için:
- 1 kase ufalanmış beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz
- 4 adet yufka
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 demet ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 1 adet orta boy soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Gül Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Kızgın tavaya iki yemek kaşığı zeytinyağ ekleyip soğanları kavurun.
- Üzerine ıspanakları ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
- Peynirli harç için beyaz peyniri ufalayıp bir kaseye alın ve kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
- Yoğurdu suyla beraber çırpın ve sürülebilir sos haline getirin. Yufkayı tezgaha yayıp üzerine fırça yardımıyla sulandırılmış yoğurt ve erimiş tereyağı sürün.Yufkayı D şeklinde katlayın ve ortadan ikiye kesin.
- Yufkaların yarısının üzerine peynirli harcı yayın.
- Diğer yarısına da ıspanaklı harcı yayın.
- Yufkaları rulo şeklinde sarın.
- Ardından ruloyu dolayarak gül şekli verin.
- Gül börekleri üzerine bir yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine dizin ve böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine çörek otu ya da susam serpin.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış alt üst 180 derece fırına yerleştirip böreklerin altı ve üstü güzelce kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Gül Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Börek yapımında birbirine yapışmamış ve yırtılmamış yufkalar kullanmaya dikkat edin. İç harç ılındıktan sonra börekleri sarın.
Gül Böreği tarifi için servis önerisi
Yanına da dumanı tüten bir çay ve işte tamam. :)