Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gül Baklava Tarifi

Gül Baklava

Gül Baklava Tarifi

Gül Baklava tarifi: Gül Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Gül Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gül Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke

İçi için:

  • 3oo gram iri çekilmiş ceviz içi

Hamuru açmak için:

  • 1 su bardağı buğday nişastası

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 1/2 adet limonun suyu

Üzeri için:

  • 250 gram tereyağı (köpüğü alınmış)

Gül Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • Su ve şekeri kaynatın, kaynadıktan sonra yarım limonun suyunu sıkıp 8-10 dakika daha kaynatın. Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.

Gül Baklava tarifinin püf noktası nedir?

Tereyağını erittikten sonra köpüğünü alın. Köpüğü kaldığında pişerken yanacak ve baklavanızın üzerinde siyah lekelenmelere sebep olacaktır.

Gül Baklava tarifi için servis önerisi

Yanında dondurma ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025