Gül Aromalı Etimek Tatlısı Tarifi
Gül Aromalı Etimek Tatlısı tarifi: Gül Aromalı Etimek Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Gül Aromalı Etimek Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Gül Aromalı Etimek Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2-3 yemek kaşığı gül suyu
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası
- 1 paket vanilin
- 125 gram tereyağı
Üzeri için:
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 5 yemek kaşığı gül reçeli
- 2 yemek kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı
Gül Aromalı Etimek Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şeker ve suyu küçük bir tencerenin içine alın.
- Kaynamaya başlayınca içine limon suyunu, koyu kıvam aldıkça da gül suyunu ekleyin.
- Daha sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında dinlendirin.
Gül Aromalı Etimek Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebiyi döktükten sonra tatlıyı buzdolabında dinlendirip ardından krem şantiyi sürün.