Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gül Aromalı Etimek Tatlısı Tarifi

Gül Aromalı Etimek Tatlısı

Gül Aromalı Etimek Tatlısı Tarifi

Gül Aromalı Etimek Tatlısı tarifi: Gül Aromalı Etimek Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Gül Aromalı Etimek Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gül Aromalı Etimek Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 paket tuzsuz etimek

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 125 gram tereyağı

Üzeri için:

  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 5 yemek kaşığı gül reçeli
  • 2 yemek kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı

Gül Aromalı Etimek Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker ve suyu küçük bir tencerenin içine alın.
  • Kaynamaya başlayınca içine limon suyunu, koyu kıvam aldıkça da gül suyunu ekleyin.
  • Daha sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında dinlendirin.

Gül Aromalı Etimek Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Muhallebiyi döktükten sonra tatlıyı buzdolabında dinlendirip ardından krem şantiyi sürün.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025