Gül Armutlu Tartoletler Tarifi
Gül Armutlu Tartoletler tarifi: Gül Armutlu Tartoletler için gerekli malzemeler nelerdir? Gül Armutlu Tartoletler nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Gül Armutlu Tartoletler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart hamuru için:
- 250 gram un
- 150 gram tereyağı
- 3 gram tuz
- 90 gram yumurta
Créme pâtissiére için:
- 300 ml. süt
- 2 adet yumurt sarısı
- 50 gram toz şeker
- 20 gram un
- 20 gram nişasta
- 10 ml. rom (ya da portakal suyu)
- 1/2 adet vanilya çubuğu
Armutlar için:
- 4 adet deveci armudu
- 300 ml. kırmızı şarap
- 100 gram toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 4-5 adet kakule
- 2-3 adet karanfil
- 1/2 adet yıldız anason
Gül Armutlu Tartoletler tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını krema kıvamına getirin. Pudra şekeri ile birlikte çırpın.
- Karışım homojen hale geldiğinde yine oda sıcaklığındaki yumurta sarılarını karışıma azar azar ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Tuz ve unu birlikte eleyin ve bu karışıma ekleyin. Fazla yoğurmadan tezgahın üzerinde üç kez plastik bir kazıyıcı yardımıyla hamura ezin.
- Disk haline getirip streç filme sarıp dolapta 20 dakika bekletin.
Gül Armutlu Tartoletler tarifinin püf noktası nedir?
Kremanın oda sıcaklığında dinlenmesini sağlayın. Hamur mutlaka dinlendirerek kullanın.