Gremolata Tarifi
Gremolata tarifi: Gremolata için gerekli malzemeler nelerdir? Gremolata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük kavanoz
Gremolata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 demet maydanoz
- 1/4 demet kişniş
- 3 diş sarımsak
- 1 adet orta boy limon
- 1 adet orta boy lime
- 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 1/2 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet karanfil
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Gremolata tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz maydanoz ve kişniş yapraklarını tek tek ayıklayın. Keskin bir bıçak yardımıyla incecik kıyın.
- Lime ve limon kabuklarını dikkatli bir şekilde rendeleyin. Sarımsakları ezip küçük parçalar halinde kıyın. Karanfili havanda ezerek toz haline getirin.
- Tüm malzemeyi taze sıkılmış limon suyu, elma sirkesi, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırın. Azar azar eklediğiniz zeytinyağıyla kıvamını ayarlayın. Kapaklı bir kase içinde buzdolabında muhafaza edin.
Gremolata tarifinin püf noktası nedir?
Pürüzsüz bir karışım elde etmek istiyorsanız arzuya göre mutfak robotu kullanabilirsiniz.Limon kabuklarını rendelerken tarife acı bir tat katmaması için beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin.Yanında servis edeceğiniz yemeklerin tat uyumuna göre fesleğen ve nane gibi yeşilliklerle tadını zenginleştirin.