Greçkolata (Greçkalı Çıtır Çikolata) Tarifi
Greçkolata (Greçkalı Çıtır Çikolata) tarifi: Greçkolata (Greçkalı Çıtır Çikolata) için gerekli malzemeler nelerdir? Greçkolata (Greçkalı Çıtır Çikolata) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Greçkolata (Greçkalı Çıtır Çikolata) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı karabuğday (greçka)
- 80 gram çikolata (1 tablet)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Greçkolata (Greçkalı Çıtır Çikolata) tarifi nasıl yapılır?
- Greçkayı tavaya alın ve orta-kısık ateşte ara ara tavayı sallayarak 5-7 dakika kadar ısıtın.
- Ardından soğuması için yağlı kağıt serdiğiniz 10x20 boyutlarında bir kabın içerisine aktarın.
- Bu sırada çikolatayı küçük parçalara bölün ve üzerine sütü ilave ederek benmari usulü eritin. Ara ara karıştırın.
- Çikolata tamamen eridikten sonra içerisine tereyağını ekleyip karıştırın ve greçkanın üzerine dökün.
- Çikolatayı güzelce yayın. Greçkalara tamamen yapışabilmesi için dikkatli ve hafif bir şekilde karıştırın.
- Son olarak yulaf ezmesini üzerine serpiştirin ve soğuması için buzdolabında dinlenmeye bırakın. Yaklaşık 30 dakika içinde katılaşacak ve hazır hale gelecektir. Dilediğiniz biçimde keserek yağlı kağıttan sıyırın ve servis edin. Afiyet olsun!