Greçka Pilavı Tarifi
Greçka Pilavı tarifi: Greçka Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Greçka Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Greçka Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı karabuğday
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2,5 su bardağı tavuk suyu
Greçka Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- İnce ince doğradığınız kuru soğanları, zeytinyağını ve tereyağını alıp erittiğiniz yapışmaz tabanlı bir tavada pembeleşinceye dek kavurun.
- Ardından güzelce yıkadığınız karabuğdayları ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.
- Sıcak tavuk suyunu ekleyin ve içerisine baharatlarını da ilave edin.
- Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak, suyunu çekene dek, yaklaşık 20 dakika boyunca pişmeye bırakın.
- Pilav suyunu çektikten sonra üstüne bir kağıt havlu serip, en az yarım saat kadar dinlendirin ve ardından servis edin.