Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Greçka Pilavı Tarifi

Greçka Pilavı

Greçka Pilavı Tarifi

Greçka Pilavı tarifi: Greçka Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Greçka Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Greçka Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı karabuğday
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu

Greçka Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • İnce ince doğradığınız kuru soğanları, zeytinyağını ve tereyağını alıp erittiğiniz yapışmaz tabanlı bir tavada pembeleşinceye dek kavurun.
  • Ardından güzelce yıkadığınız karabuğdayları ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.
  • Sıcak tavuk suyunu ekleyin ve içerisine baharatlarını da ilave edin.
  • Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak, suyunu çekene dek, yaklaşık 20 dakika boyunca pişmeye bırakın.
  • Pilav suyunu çektikten sonra üstüne bir kağıt havlu serip, en az yarım saat kadar dinlendirin ve ardından servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025