Gözleme Tarifi
Gözleme tarifi: Gözleme için gerekli malzemeler nelerdir? Gözleme nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Gözleme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1/2 yemek kaşığı kuru maya
- 3/4 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
İçi için:
- 200 gram lor peyniri
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/4 demet maydanoz
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Gözleme tarifi nasıl yapılır?
- Ilık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın. Mayanın aktive olması için kısa bir süre bekletin.
- Tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.
- Elde ettiğiniz yumuşak kıvamlı hamuru, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.
- İç harcı hazırlamak için; maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Rendelenmiş kaşar peyniri, lor peyniri, doğranmış maydanoz, tuz ve kırmızı pul biberle karıştırın.
- Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış bir mutfak tezgahı üzerinde oklava yardımıyla incecik açın.
- Açtığınız hamurların bir bölümüne hazırladığınız peynirli iç harçtan yayın. Zarf şeklinde katladığınız hamurlara son şeklini verin.
- Önceden ısıtılmış tavada ters yüz ederek pişirin. Ocaktan aldığınız gözlemeleri arzuya göre tereyağıyla yağlayıp sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Gözleme tarifinin püf noktası nedir?
Gözlemeleri, yanmaz-yapışmaz tabanlı teflon bir tavada yağ eklemeden ters yüz ederek pişirin.
Gözleme tarifi için servis önerisi
Yanına ayran ve salatayla tam anlamıyla gözlemeye doyabilirsiniz.