Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gözleme Tarifi

Gözleme

Gözleme Tarifi

Gözleme tarifi: Gözleme için gerekli malzemeler nelerdir? Gözleme nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gözleme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1/2 yemek kaşığı kuru maya
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için:

  • 200 gram lor peyniri
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Gözleme tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın. Mayanın aktive olması için kısa bir süre bekletin.
  • Tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.
  • Elde ettiğiniz yumuşak kıvamlı hamuru, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.
  • İç harcı hazırlamak için; maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Rendelenmiş kaşar peyniri, lor peyniri, doğranmış maydanoz, tuz ve kırmızı pul biberle karıştırın.
  • Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış bir mutfak tezgahı üzerinde oklava yardımıyla incecik açın.
  • Açtığınız hamurların bir bölümüne hazırladığınız peynirli iç harçtan yayın. Zarf şeklinde katladığınız hamurlara son şeklini verin.
  • Önceden ısıtılmış tavada ters yüz ederek pişirin. Ocaktan aldığınız gözlemeleri arzuya göre tereyağıyla yağlayıp sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Gözleme tarifinin püf noktası nedir?

Gözlemeleri, yanmaz-yapışmaz tabanlı teflon bir tavada yağ eklemeden ters yüz ederek pişirin.

Gözleme tarifi için servis önerisi

Yanına ayran ve salatayla tam anlamıyla gözlemeye doyabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025