Gonca Gül Börek Tarifi
Gonca Gül Börek tarifi: Gonca Gül Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Gonca Gül Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Gonca Gül Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yufka
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı soda
- 300 gram beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Gonca Gül Börek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta beyazı, yoğurt ve sodayı bir kaba alarak güzelce karıştırın.
- Ayrı bir kapta beyaz peyniri çatal yardımıyla parçalayın.
- Maydanozları ince ince kıyarak peynirin üzerine ekleyip karıştırın.
- Her bir yufkayı dört çeyrek parçaya ayırın.
- Çeyrek parçanın orta kısmını parmak uçlarınızla tutarak saat yönünde döndürün.
- Yufkanın şeklini bozmadan, hazırladığınız sodalı karışımdan üzerine gezdirin.
- Harcı gezdirdikten sonra yufkanın orta kısmına 1 yemek kaşığı kadar peynirli harçtan ekleyip kenarlarını üzerine kapatın.
- Kapattığınız kısım altta kalacak şekilde yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
- Yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırın.
- Tüm yufkalara gül şekli verip tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine fırça ile zeytinyağlı yumurta sarısını sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında orta rafta 30 dakika pişirin ve afiyetle tüketin.
Gonca Gül Börek tarifinin püf noktası nedir?
Beyaz peynir yerine dilediğiniz başka bir peynir, kıyma ya da patates kullanarak da böreğinizi hazırlayabilirsiniz.