Gökkuşağı Cheesecake Tarifi
Gökkuşağı Cheesecake tarifi: Gökkuşağı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Gökkuşağı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Gökkuşağı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Cheesecake tabanı için:
- 2 paket tam buğdaylı bisküvi
- 120 gram eritilmiş tereyağı
Krema için:
- 250 gram labne
- 40 gram yoğurt
- 70 gram toz şeker
- 1 paket krem şanti (1 su bardağı krem şantiyle 1 su bardağı sütü çırpın)
- 10 gram toz jelatin (6 yaprak yaprak jelatin veya 2 gram agar agar da kullanabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı ucu gıda boyası (istediğiniz renkte)
Gökkuşağı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle iki paket burçak bisküviyi bir rondo yardımıyla ya da ezerek ufak parçalara ayıralım.
- Ardından 120 gram eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştıralım. (Islak kum kıvamına gelmeli)
- 17 veya 18 cmlik bir kalıbın kenarlarına ve tabanına hazırlamış olduğumuz tereyağlı bisküvi karışımını iyice bastırarak yapıştıralım ve 30 dakika boyunca buzlukta bekletelim.
- Taban kısmı buzlukta beklerken; bir kapta 1 su bardağı krem şanti ve 1 su bardağı soğuk sütü çırpalım ve kenara alalım.
- Lanneli harç için başka bir kapta labne, yoğurt ve toz şekeri çırpalım kenara alalım.
- 6 adet yaprak jelatini bir kaba alıp üstü geçecek şekilde soğuk su ekleyip bekletelim. Yumuşayan jelatinleri başka bir kaba alıp üstü geçecek kadar sıcak su ekleyip jelatini eritelim.
- Labneli harcın içerisine erittiğimiz jelatini ekleyelim karıştıralım ardından krem şantiyi ekleyip alttan üste doğru karıştırmaya devam edelim.
- Kaç tane renk kullanmayı planlıyorsanız labneli harcı o kadar kaba ayıralım ve gıda boyalarını ekleyerek karıştıralım. Ben pembe, mor, sarı, yeşil, mavi ve turuncu kullandım.
- Buzlukta beklettiğimiz cheesecake tabanını çıkaralım ve ilk hangi renkli labneli karışımı istiyorsak onu ekleyip 15 dakika buzlukta bekletelim. Afiyet olsun.
Gökkuşağı Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
17-18 cmlik yuvarlak kalıp ölçüleridir, daha büyük kalıp kullanacaksınız ölçüleri bir miktar arttırabilirsiniz.