Gökkuşağı Cheesecake Tarifi
Gökkuşağı Cheesecake tarifi: Gökkuşağı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Gökkuşağı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Gökkuşağı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı İçin:
- 1 su bardağı yulaf
- 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 12 adet küçük boy hurma
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 su bardağı yer fıstığı (arzuya göre badem veya fındık da kullanabilirsiniz)
Mor Dolgu İçin:
- 1 çay bardağı dondurulmuş ahududu
- 1 adet orta boy dondurulmuş muz
- 2 yemek kaşığı açai tozu
- 3-4 yemek kaşığı süt
Pembe Dolgu İçin:
- 1 çay bardağı çilek
- 1 adet orta boy dondurulmuş muz
- 3-4 yemek kaşığı süt
Mavi Dolgu İçin:
- 1 çay bardağı dondurulmuş mango (veya ananas)
- 1 adet orta boy dondurulmuş muz
- 3-4 yemek kaşığı süt
- 1/4 çay kaşığı mavi spirulina tozu
Gökkuşağı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Hurmaların çekirdekleri çıkarılır. Mutfak robotunda hurmalar, yulaf, fıstık ezmesi, yer fıstıkları ve süt çektirilir.
- Orta boy tart kalıplarına çok az Hindistan cevizi yağı sürülür ve karışım kalıplara koyularak şekillendirilir. 1 saat kadar buzdolabında bekletilir.
- Daha sonra her bir renk için olan malzemeler mutfak robotunda ayrı ayrı çekilir ve donan tart tabanlarının içine koyulur.
- Buzluğa alınan tatlılar 1-2 saat dondurulduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Gökkuşağı Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Süt yerine Hindistan cevizi yoğurdu kullanabilirsiniz.