Goğal Tarifi
Goğal tarifi: Goğal için gerekli malzemeler nelerdir? Goğal nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
Goğal yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3,5 - 4 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 adet yumurta sarısı
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 2,5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı rezene
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı anason
Ara katlarına sürmek için:
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı çörek otu
Goğal tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içerisine sütü aktarın.
- İçerisine toz şeker ve mayayı ilave ederek güzelce karıştırın.
- Ayrı bir kabın içerisine yumurta sarılarını koyun. Hazırladığınız sütlü karışımı üzerine dökün.
- Ellerinizle ya da çırparak yumurtaları yavaş yavaş süte yedirin.
- Ardından sıvı yağ ve tereyağını ekleyerek yine ellerinizle karışıma yedirin.
- Zerdeçalı da bu aşamada ilave edin ve karıştırın.
- Unu kontrollü bir şekilde azar azar karışma ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışamayan bir hamur elde ettiğinizde hamurun üzerini nemli bir bezle kapatın ve sıcak bir ortamda yaklaşık 30-40 dakika mayalandırmaya bırakın.
Goğal tarifinin püf noktası nedir?
İç harcını hazırlarken ununu ayrı bir tavanın içerisine ağır ağır kavurmaya özen gösterin. Hamuru yoğurma aşamasında unu azar azar ilave etmeniz hamurun kıvamını daha kolay ayarlamanıza yardımcı olacaktır. Yufkaları ne kadar ince keserseniz o kadar minik goğallar elde ederseniz.
Goğal tarifi için servis önerisi
Yanında çay, ayran ya da şerbetle goğalları servis edebilirsiniz.