Gnocchi Tarifi
Gnocchi tarifi: Gnocchi için gerekli malzemeler nelerdir? Gnocchi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Gnocchi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı un
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 100 gram tereyağ
- 2 diş sarımsak
- 4 adet ceviz
- 5 yaprak adaçayı
- 1 çay kaşığı karabiber
Gnocchi tarifi nasıl yapılır?
- Güzelce yıkadığınız patatesleri kabuklarıyla birlikte, derin bir tencerede, ortasının piştiğinden emin oluncaya kadar haşlayın.
- Haşladığınız patateslerin kabuklarını soyup patatesleri püre haline getirin. Pürenin içerisine yumurtayı, tuzu ve unu ekleyerek yoğurun.
- Hamur kıvamını aldığında biraz dinlendirin. Tezgahınızı unlayıp, dinlendirdiğiniz hamuru parmak kalınlığında rulolar haline getirin. Ruloları küp küp kesin.
- Küp küp kestiğiniz hamurlara, çatalın ters yüzeyiyle hafif bastırıp yuvarlayarak şekil verin. Yapışmamaları için dizmenizde fayda var.
- Derin bir tencerede, kaynamış olan suyun içerisinde, şekil verdiğiniz gnocchileri haşlayın. Yüzeye çıkan hamurlar pişmiş demektir.
- Gnocchiler haşlanırken başka bir tavada tereyağı eritin içerisine adaçayı yapraklarını, sarımsak, tuz, ceviz ve çekilmiş karabiber tanelerini ekleyin.
- Pişirdiğiniz gnocchileri hazırladığınız tereyağlı tavada hafif renk değiştirene kadar çevirin.