Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gnocchi Tarifi

Gnocchi

Gnocchi Tarifi

Gnocchi tarifi: Gnocchi için gerekli malzemeler nelerdir? Gnocchi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gnocchi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı un
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gram tereyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet ceviz
  • 5 yaprak adaçayı
  • 1 çay kaşığı karabiber

Gnocchi tarifi nasıl yapılır?

  • Güzelce yıkadığınız patatesleri kabuklarıyla birlikte, derin bir tencerede, ortasının piştiğinden emin oluncaya kadar haşlayın.
  • Haşladığınız patateslerin kabuklarını soyup patatesleri püre haline getirin. Pürenin içerisine yumurtayı, tuzu ve unu ekleyerek yoğurun.
  • Hamur kıvamını aldığında biraz dinlendirin. Tezgahınızı unlayıp, dinlendirdiğiniz hamuru parmak kalınlığında rulolar haline getirin. Ruloları küp küp kesin.
  • Küp küp kestiğiniz hamurlara, çatalın ters yüzeyiyle hafif bastırıp yuvarlayarak şekil verin. Yapışmamaları için dizmenizde fayda var.
  • Derin bir tencerede, kaynamış olan suyun içerisinde, şekil verdiğiniz gnocchileri haşlayın. Yüzeye çıkan hamurlar pişmiş demektir.
  • Gnocchiler haşlanırken başka bir tavada tereyağı eritin içerisine adaçayı yapraklarını, sarımsak, tuz, ceviz ve çekilmiş karabiber tanelerini ekleyin.
  • Pişirdiğiniz gnocchileri hazırladığınız tereyağlı tavada hafif renk değiştirene kadar çevirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025