Gnocchi Tarifi
Gnocchi tarifi: Gnocchi için gerekli malzemeler nelerdir? Gnocchi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 tepsi
Gnocchi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet büyük boy  patates
 - 1 adet  yumurta
 - 1,5 su bardağı  un (patatese göre un ölçüsü artırılıp azaltılabilir)
 - 1 yemek kaşığı  tereyağı
 - 1 yemek kaşığı  zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
 - 1 adet  kırmızı biber
 - 1 adet  sarı biber
 - 400 gram  mantar
 - 5-6 dal  ıspanak
 - 3 yemek kaşığı  krema
 - 1/2 çay bardağı  süt
 - 1 tutam  tuz
 - 1 tutam  karabiber
 
Gnocchi tarifi nasıl yapılır?
- Patatesi haşlayıp soyun. Derin bir kaba alıp yumurta, tuz, karabiber ekleyin ve ezin.
 - Unu ekleyin, yumuşak bir kıvam olması gerek. Unun ölçüsünü artırıp azaltabilirsiniz, hamurun kıvamı oldukça önemli haşladığımızda dağılmaması gerek.
 - Ardından hamuru bezeler haline getirip videoda gösterilen küçüklükte kesin ve çatalla şekillendirin.
 - Kaynar suya 1 kaşık tuz ve zeytinyağı gezdirin ardından gnocchileri ekleyin. 10-12 dakika haşlayın.
 - Bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını alın, biberleri ekleyin soteledikten sonra mantarı ilave edin.
 - Ispanakları ekledikten sonra soteleyin. Krema ve sütü ekleyip haşlanan gnocchileri ekleyin.
 - Tuz, karabiber veya istediğiniz herhangi bir baharatı kullanabilirsiniz. Tavada 3-4 dakika soteleyin. Afiyet olsun.