Gnocchi Tarifi
Gnocchi tarifi: Gnocchi için gerekli malzemeler nelerdir? Gnocchi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 tepsi
Gnocchi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet büyük boy patates
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un (patatese göre un ölçüsü artırılıp azaltılabilir)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 400 gram mantar
- 5-6 dal ıspanak
- 3 yemek kaşığı krema
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Gnocchi tarifi nasıl yapılır?
- Patatesi haşlayıp soyun. Derin bir kaba alıp yumurta, tuz, karabiber ekleyin ve ezin.
- Unu ekleyin, yumuşak bir kıvam olması gerek. Unun ölçüsünü artırıp azaltabilirsiniz, hamurun kıvamı oldukça önemli haşladığımızda dağılmaması gerek.
- Ardından hamuru bezeler haline getirip videoda gösterilen küçüklükte kesin ve çatalla şekillendirin.
- Kaynar suya 1 kaşık tuz ve zeytinyağı gezdirin ardından gnocchileri ekleyin. 10-12 dakika haşlayın.
- Bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını alın, biberleri ekleyin soteledikten sonra mantarı ilave edin.
- Ispanakları ekledikten sonra soteleyin. Krema ve sütü ekleyip haşlanan gnocchileri ekleyin.
- Tuz, karabiber veya istediğiniz herhangi bir baharatı kullanabilirsiniz. Tavada 3-4 dakika soteleyin. Afiyet olsun.