Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gnocchi Tarifi

Gnocchi

Gnocchi Tarifi

Gnocchi tarifi: Gnocchi için gerekli malzemeler nelerdir? Gnocchi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gnocchi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram patates
  • 2 adet yumurta
  • 10 gram tuz
  • 40 gram toz parmesan peyniri
  • 1 su bardağı semolina (irmik unu)
  • 2 gram rendelenmiş muskat cevizi

Domates sos için:

  • 1 kilogram domates
  • 50 gram havuç
  • 50 gram kereviz sapı
  • 100 gram kuru soğan
  • 5 gram tuz
  • 3 gram karabiber
  • 5 gram taze kekik

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Gnocchi tarifi nasıl yapılır?

  • Bol suda yıkadığınız kabuklu patatesleri üzerlerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın.
  • Kabuğunu soyup püre haline getirdiğiniz patateslere; yumurta, tuz, toz parmesan peyniri ve irmik ununu ekleyin.
  • Rendelenmiş muskat cevizini ekledikten sonra gnocchi karışımını yoğurarak hamur haline getirin.
  • Hazırladığımız hamuru ince şeritler halinde kesin. Hazırladığınız şeritlerden küp şeklinde dilimler çıkartın ve hafif bir şekilde unlayarak ayrı bir kaba alın.
  • Domates sos hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz domates, havuç ve kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Kereviz sapı, tuz, karabiber ve taze kekik kattığınız domates sosu mutfak robotunda püre haline gelene kadar çektirin.
  • Hazırladığınız püre domates sos karışımını, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar kaynatın.
  • Patates hamurundan hazırladığınız mantıları, derin bir tencerede bulunan kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın.
  • Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış patates mantılarını, ısıya dayanıklı bir fırın kabında domates sosuyla birlikte harmanlayın.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirdiğiniz gnocchi'yi önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynir eriyene kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Gnocchi tarifinin püf noktası nedir?

Bol suda yumuşayana kadar haşladığınız patatesleri kabukları soyduktan sonra bekletmeden sıcağı sıcağına püre haline getirin.Patates mantılarını unladıktan sonra kaynar suda haşlayın.

Gnocchi tarifi için servis önerisi

Patates mantılarını son olarak fırınlamadan da ev yapımı domates sosuyla birlikte servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025