Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Glutensiz Zencefilli Kurabiye Tarifi

Glutensiz Zencefilli Kurabiye

Glutensiz Zencefilli Kurabiye Tarifi

Glutensiz Zencefilli Kurabiye tarifi: Glutensiz Zencefilli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Zencefilli Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Glutensiz Zencefilli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı sade yağ (oda ısısında ama erimiş değil)
  • 1/3 su bardağı hindistan cevizi şekeri
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı (veya vanilya tozu)
  • 1/3 su bardağı pekmez
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı (silme) zencefil
  • 1 çay kaşığı (silme) seylon tarçın
  • 1,5 su bardağı karabuğday unu
  • 1/2 su bardağı fındık unu (veya badem unu)
  • 1 çimdik kaya tuzu

Glutensiz Zencefilli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle sade yağı ve Hindistan cevizi şekerini mikserle iyice birbirine yedirin.Ardından yumurtayı, pekmezi ve vanilyayı da ekleyin.
  • Tüm katı malzemeleri bir kapta karıştırın.
  • Un karışımını yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin. Bir hamur elde edin.
  • Elde ettiğiniz hamuru bir merdane yardımıyla açın ve kalıplarınızla şekil vererek 170 derecede 20 dakika kadar, yanmadan (aman dikkat edin) pişirin.

Glutensiz Zencefilli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Pişirme süresi fırından fırına değişkenlik gösterebilir, dikkat edin yanmasınlar. Bir de hamuru açarken zemini ve merdaneinizi de unlamayı unutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025