Glutensiz Yoğurtlu Karabuğday Çorbası Tarifi
Glutensiz Yoğurtlu Karabuğday Çorbası tarifi: Glutensiz Yoğurtlu Karabuğday Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Yoğurtlu Karabuğday Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Glutensiz Yoğurtlu Karabuğday Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) karabuğday
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 kilogram yoğurt
- 1 yemek kaşığı içme suyu (açmak için)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
Glutensiz Yoğurtlu Karabuğday Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Kara buğdayı kaseye alıp, yaklaşık 8- 10 defa yıkayıp ovalayarak kara suyunun çıkmasını sağlıyoruz.
- Tencereye suyumuzu koyduktan sonra, karabuğday ve nohutu birlikte 8-10 dakika haşlıyoruz ve sonrasında suyunu süzüyoruz.
- Eğer sıcak çorba şeklinde tüketmek isterseniz bir kasede yumurta, un ve yoğurt iyice çırpılarak hazırlayın.
- Yoğurdu kesilmemesi için, kaynayan karabuğday suyundan bu karışıma azar azar ilave edebilirsiniz ve kaynayana kadar karıştırabilirsiniz.
- Fakat ben soğuk çorba eklinde yaptım. Bu yüzden yarım kilo yoğurdu su ile özleştirip içerisinde biraz tuz katarak karıştırıyoruz.
- Üzerine soğumuş karabuğ dayımızı ve nohutumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Tavada tereyağı, nane ve pul biber hafif kavrulur ve tencereye ekleyip karıştırıyoruz ve hazır (benim yaptığım gibi değil). Afiyet olsun.