Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Glutensiz Yoğurtlu Karabuğday Çorbası Tarifi

Glutensiz Yoğurtlu Karabuğday Çorbası

Glutensiz Yoğurtlu Karabuğday Çorbası Tarifi

Glutensiz Yoğurtlu Karabuğday Çorbası tarifi: Glutensiz Yoğurtlu Karabuğday Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Yoğurtlu Karabuğday Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Glutensiz Yoğurtlu Karabuğday Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) karabuğday
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 kilogram yoğurt
  • 1 yemek kaşığı içme suyu (açmak için)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Glutensiz Yoğurtlu Karabuğday Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Kara buğdayı kaseye alıp, yaklaşık 8- 10 defa yıkayıp ovalayarak kara suyunun çıkmasını sağlıyoruz.
  • Tencereye suyumuzu koyduktan sonra, karabuğday ve nohutu birlikte 8-10 dakika haşlıyoruz ve sonrasında suyunu süzüyoruz.
  • Eğer sıcak çorba şeklinde tüketmek isterseniz bir kasede yumurta, un ve yoğurt iyice çırpılarak hazırlayın.
  • Yoğurdu kesilmemesi için, kaynayan karabuğday suyundan bu karışıma azar azar ilave edebilirsiniz ve kaynayana kadar karıştırabilirsiniz.
  • Fakat ben soğuk çorba eklinde yaptım. Bu yüzden yarım kilo yoğurdu su ile özleştirip içerisinde biraz tuz katarak karıştırıyoruz.
  • Üzerine soğumuş karabuğ dayımızı ve nohutumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tavada tereyağı, nane ve pul biber hafif kavrulur ve tencereye ekleyip karıştırıyoruz ve hazır (benim yaptığım gibi değil). Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025