Glutensiz Yaban Mersinli Muffin Tarifi
Glutensiz Yaban Mersinli Muffin tarifi: Glutensiz Yaban Mersinli Muffin için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Yaban Mersinli Muffin nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Glutensiz Yaban Mersinli Muffin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1/2 su bardağı kurutulmuş yaban mersini
- 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
Üzerinin kaplaması için:
- 1/2 su bardağı toz badem
- 1/4 su bardağı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Muffin kalıplarını yağlamak için:
Glutensiz Yaban Mersinli Muffin tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve esmer şekeri geniş bir karıştırma kabında bir mikser yardımıyla şeker eriyene kadar çırpın.
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ekleyin ve karıştırma işlemini sürdürün.
- Rendelenmiş Hindistan cevizi, vanilya, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kapta harmanlayın.
- Çırpılmış sıvı ve karıştırdığınız kuru malzemeleri tahta bir spatula yardımıyla birbirine yedirin.
- Silikon muffin kalıplarını tereyağı ile yağlayın.
- Hazırladığınız muffin harcını kalıpların yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Üzerlerine kurutulmuş yaban mersinlerini serpiştirin.
- Muffinlerin üzerinin daha gevrek olması ve yaban mersinlerinin ara katta kalması için; toz badem, esmer şeker ve tarçını karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı muffin kalıplarına eşit olarak dağıtın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
- Pişen muffinleri ılındıktan sonra kalıplarından çıkartın. İşte, ofiste, evde çay ve kahve keyfinize eşlik ederek, sevdiklerinizle paylaşın.
Glutensiz Yaban Mersinli Muffin tarifinin püf noktası nedir?
Arzuya göre; tereyağı yerine Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz.