Glutensiz Vegan Karabuğday Ekmeği Tarifi
Glutensiz Vegan Karabuğday Ekmeği tarifi: Glutensiz Vegan Karabuğday Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Vegan Karabuğday Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Glutensiz Vegan Karabuğday Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 su bardağı çiğ karabuğday
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı chia tohumu (veya keten tohumu)
Glutensiz Vegan Karabuğday Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Karabuğdayı bolca olacak şekilde 14 saat suda bekletin. Bu saat sonunda karabuğdayı süzüp biraz yıkayın ve 1 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile çok hafifçe 1-2 tur blender'dan geçirin.
- Harcı bir kaba alıp üstünü örtüp 24 saat oda sıcaklığında bekletin. Süre sonunda zeytinyağını ve dilediğiniz tohumları ekleyip yağlı kağıt serilmiş baton kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, fan ayarınız varsa alt üst fan şeklinde 40-45 dakika, yok ise 65 dakika alt üst ayarda pişirin.
- Çıkardıktan 5 dakika sonra kaptan alıp tel üzerinde soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra dilimleyip ister buzdolabında, uzun ömürlü olsun isterseniz buzlukta muhafaza edin. Buzluktan çıkartıp kızartıp tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Glutensiz Vegan Karabuğday Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
1 ekmek 10 dilim olarak hesaplanmıştır.