Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Glutensiz Vegan Cheesecake Tarifi

Glutensiz Vegan Cheesecake

Glutensiz Vegan Cheesecake Tarifi

Glutensiz Vegan Cheesecake tarifi: Glutensiz Vegan Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Vegan Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Glutensiz Vegan Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Alt katmanı için:

  • 1 su bardağı hindistan cevizi (yulaf unu da olur)
  • 1/2 su bardağı badem (robottan geçirip un haline getirdim ceviz veya fındık da olur)
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 6-7 adet hurma (miktarını arttırıp/azaltabilirsiniz)

Üst katmanı için:

  • 1 su bardağı kaju (4-6 saat suda bekleyecek)
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 2-3 yemek kaşığı agave şurubu (bal/pekmez/elma konsantresi)
  • 1/2 adet limonun suyu ve kabuğu

Glutensiz Vegan Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Önce alt katmanı yapmak için suda bekletip kabuklarını soyduğumuz hurmaları da püre haline getirip diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Ele yapışan kıvamda bir taban elde ettikten sonra küçük muffin kalıplarına elimizle bastırarak yerleştiriyoruz ve buzlukta en az 15 dakika bekletiyoruz.
  • Kajuları robota atıp çekiyoruz. Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip krema haline gelene kadar karıştırıyoruz. (Bir 5-10 dakika sürebilir aralıklı bir şekilde yapın.)
  • Üst katmanı da tabanların üstüne yerleştirip donmaları için buzlukta bekletiyoruz. Afiyet olsun.

Glutensiz Vegan Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Kajuları en az 4-6 saat suda bekletin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025