Glutensiz Vegan Cheesecake Tarifi
Glutensiz Vegan Cheesecake tarifi: Glutensiz Vegan Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Vegan Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet küçük boy
Glutensiz Vegan Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Alt katmanı için:
- 1 su bardağı hindistan cevizi (yulaf unu da olur)
- 1/2 su bardağı badem (robottan geçirip un haline getirdim ceviz veya fındık da olur)
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 6-7 adet hurma (miktarını arttırıp/azaltabilirsiniz)
Üst katmanı için:
- 1 su bardağı kaju (4-6 saat suda bekleyecek)
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 2-3 yemek kaşığı agave şurubu (bal/pekmez/elma konsantresi)
- 1/2 adet limonun suyu ve kabuğu
Glutensiz Vegan Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Önce alt katmanı yapmak için suda bekletip kabuklarını soyduğumuz hurmaları da püre haline getirip diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırıyoruz.
- Ele yapışan kıvamda bir taban elde ettikten sonra küçük muffin kalıplarına elimizle bastırarak yerleştiriyoruz ve buzlukta en az 15 dakika bekletiyoruz.
- Kajuları robota atıp çekiyoruz. Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip krema haline gelene kadar karıştırıyoruz. (Bir 5-10 dakika sürebilir aralıklı bir şekilde yapın.)
- Üst katmanı da tabanların üstüne yerleştirip donmaları için buzlukta bekletiyoruz. Afiyet olsun.
Glutensiz Vegan Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Kajuları en az 4-6 saat suda bekletin.