Glutensiz Vegan Börek Tarifi
Glutensiz Vegan Börek tarifi: Glutensiz Vegan Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Vegan Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Glutensiz Vegan Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 1 paket pirinç yufkası
- 1 paket bitkisel süt (düşük proteinli)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
Harç için:
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı vegan peynir (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Glutensiz Vegan Börek tarifi nasıl yapılır?
- Önce sütü, sıvı yağı ve kabartma tozunu düz ve geniş bir kapta karıştırıyoruz. İçine pirinç yufkalarını ekleyip yumuşamaya bırakıyoruz.
- Ayrı bir tavada rendelenmiş soğanı, patatesi ve tüm baharatları çok az yağda 2 dakika karıştırarak kavuruyoruz.
- Islanan pirinç yufkasını tavaya alıp, içine soğumuş harçtan koyup, kol böreği gibi sarıp borcama diziyoruz. Aynı işlemi her pirinç yufkasına yapıyoruz.
- Bittikten sonra üstüne susam ve çörek otu serpebilirsiniz. Fırında kontrollü pişiriyoruz. Afiyet olsun.