Glutensiz Rulo Börek Tarifi
Glutensiz Rulo Börek tarifi: Glutensiz Rulo Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Rulo Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Glutensiz Rulo Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet pirinç yufkası
- 2 adet orta boy haşlanmış patates
- 0.5 büyük su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 0.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 çorba kaşığı susam ve çörek otu karışımı
Glutensiz Rulo Börek tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak; yufkayı ıslatmak için, sütü, yağı ve kabartma tozunu geniş bi kaba döküp karıştırın ve sırayla yufkaları yumuşayana kadar bekletin, ayrı biryerde patateslerinizi ezip tuz ve karabiberle harmanlayın. 1 yufkayı serip içine harcı koyup sigara böreği veya gül böreği şeklinde de yuvarlayın. Hepsini yağlı tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine fırçayla yumurta sarısı sürüp ardından çörekotu ve susam döküp 170 derece fırında üzeri kızana kadar yaklaşık 20-25 dk pişirin. Afiyet olsun...