Glutensiz Ramazan Pidesi Tarifi
Glutensiz Ramazan Pidesi tarifi: Glutensiz Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Ramazan Pidesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet büyük boy
Glutensiz Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 adet kabartma tozu (maya da kullanılabilir)
- 4 su bardağı glutensiz un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam çörek otu
Glutensiz Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?
- Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz. Glutensiz un (önce 3,5 su bardağı unu karıştırma kabına koyun daha sonra yarım unu eklersek daha iyi olur.)
- Kabartma tozu, şeker, tuz, 3 yemek kaşığı zeytinyağını ve 1,5 su bardağı ılık suyu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Yoğurduktan sonra yarım unumuzu da ekleyip yoğurmaya devam edebiliriz.
- Ramazan pidemizi pişireceğimiz tepsiyi yağlayıp hamurumuzu ortasına koyup elimizle yuvarlak şekil veriyoruz.
- Bu işlemi yaparken elimize zeytinyağı alırsak daha kolay şekil verebiliriz.
- Tepside üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra tekrar elimize çok az yağ alarak istediğimiz şekli verebiliriz.
- Yumurta sarısı ile zeytinyağını bir kapta karıştırıp pidemizin üzerine sürüyoruz ardından çörek otumuzu serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derecede yaklaşık kontrollü 30-40 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Yumurta sarısı kızarmaya başladığı zaman pidemiz pişmiş demektir. Afiyet olsun.