Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Glutensiz Ramazan Pidesi Tarifi

Glutensiz Ramazan Pidesi

Glutensiz Ramazan Pidesi Tarifi

Glutensiz Ramazan Pidesi tarifi: Glutensiz Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Ramazan Pidesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Glutensiz Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 adet kabartma tozu (maya da kullanılabilir)
  • 4 su bardağı glutensiz un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam çörek otu

Glutensiz Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?

  • Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz. Glutensiz un (önce 3,5 su bardağı unu karıştırma kabına koyun daha sonra yarım unu eklersek daha iyi olur.)
  • Kabartma tozu, şeker, tuz, 3 yemek kaşığı zeytinyağını ve 1,5 su bardağı ılık suyu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Yoğurduktan sonra yarım unumuzu da ekleyip yoğurmaya devam edebiliriz.
  • Ramazan pidemizi pişireceğimiz tepsiyi yağlayıp hamurumuzu ortasına koyup elimizle yuvarlak şekil veriyoruz.
  • Bu işlemi yaparken elimize zeytinyağı alırsak daha kolay şekil verebiliriz.
  • Tepside üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra tekrar elimize çok az yağ alarak istediğimiz şekli verebiliriz.
  • Yumurta sarısı ile zeytinyağını bir kapta karıştırıp pidemizin üzerine sürüyoruz ardından çörek otumuzu serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derecede yaklaşık kontrollü 30-40 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  • Yumurta sarısı kızarmaya başladığı zaman pidemiz pişmiş demektir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025