Glutensiz Pırasalı Börek Tarifi
Glutensiz Pırasalı Börek tarifi: Glutensiz Pırasalı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Pırasalı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Glutensiz Pırasalı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 200 gram kıyma
- 4 dal pırasa
- 2 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam zerdeçal
Hamuru için:
- 4 adet patates
- 1 çay bardağı nohut unu
- 100 gram beyaz peynir (ben tulum peyniri kullandım)
- 1/3 demet dereotu
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam çörek otu
Glutensiz Pırasalı Börek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle iç harcı için kıymayı kavurun.
- Kavrulan kıymaya ince ince kıydığınız pırasaları ve kapya biberleri ve rendelediğiniz havuçları ekleyin.
- Ardından salçayı ve baharatları ekledikten sonra bir miktar daha kavurun ve ateşten alın.
- Hamuru için patatesleri rendeleyin ince ince kıydığınız dereotunu, tulum peynirini, nohut ununu ve yumurtayı ekleyin.
- Tuz ve baharatları ekledikten sonra hamurun yarısını borcama dökün ve üzerine iç harcını ekleyin ve hamurun geri kalan yarısıyla iç harcın üzerini kapatın.
- Ardından üzeri için yoğurt ve zeytinyağını karıştırın fırça ile üzerine sürün.
- En üstüne çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kontrollü pişirin. Afiyet olsun.