Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Glutensiz Pırasalı Börek Tarifi

Glutensiz Pırasalı Börek

Glutensiz Pırasalı Börek Tarifi

Glutensiz Pırasalı Börek tarifi: Glutensiz Pırasalı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Pırasalı Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Glutensiz Pırasalı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İç harcı için:

  • 200 gram kıyma
  • 4 dal pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam zerdeçal

Hamuru için:

  • 4 adet patates
  • 1 çay bardağı nohut unu
  • 100 gram beyaz peynir (ben tulum peyniri kullandım)
  • 1/3 demet dereotu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam çörek otu

Glutensiz Pırasalı Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle iç harcı için kıymayı kavurun.
  • Kavrulan kıymaya ince ince kıydığınız pırasaları ve kapya biberleri ve rendelediğiniz havuçları ekleyin.
  • Ardından salçayı ve baharatları ekledikten sonra bir miktar daha kavurun ve ateşten alın.
  • Hamuru için patatesleri rendeleyin ince ince kıydığınız dereotunu, tulum peynirini, nohut ununu ve yumurtayı ekleyin.
  • Tuz ve baharatları ekledikten sonra hamurun yarısını borcama dökün ve üzerine iç harcını ekleyin ve hamurun geri kalan yarısıyla iç harcın üzerini kapatın.
  • Ardından üzeri için yoğurt ve zeytinyağını karıştırın fırça ile üzerine sürün.
  • En üstüne çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kontrollü pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025