Glutensiz Pasta Tarifi
Glutensiz Pasta tarifi: Glutensiz Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Glutensiz Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 3/4 su bardağı mısır unu
- 1 paket vanilin (isteğe göre)
Arası için:
- 1/2 su bardağı soğuk süt
- 1 paket glutensiz krem şanti
Üstü İçin:
- 1 paket glutensiz çikolata sos
Glutensiz Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Keki için, gerekli olan yumurtaları ve vanilyayı köpük haline gelene dek yaklaşık 10 dakika boyunca mikserin yüksek hızında çırpın.
- Ardından pudra şekerini ilave edin ve şeker eriyene dek tekrar çırpın.
- Yavaş yavaş mısır ununu ekleyin ve un iyice karışana dek, yumurtaları söndürmeden dikkatlice karıştırın.
- İçini ve kenarlarını pişirme kağıdı ile kapladığınız en küçük boy kelepçeli kalıba hazırladığınız kek karışımını dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstü kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Kek pişerken krem şantiyi sütle çırpıp hazırlayın ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın.
- Kek fırından çıkınca soğumasını bekleyin ve kalıptan çıkartıp bıçakla enine ikiye bölün.
- Hazırladığınız krem şantiyi ortasına sürün ve diğer yarımı üstüne kapadıktan sonra çikolata sosu ve antep fıstığı ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.