Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Glutensiz Pasta Tarifi

Glutensiz Pasta

Glutensiz Pasta Tarifi

Glutensiz Pasta tarifi: Glutensiz Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Glutensiz Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 3/4 su bardağı mısır unu
  • 1 paket vanilin (isteğe göre)

Arası için:

  • 1/2 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket glutensiz krem şanti

Üstü İçin:

  • 1 paket glutensiz çikolata sos

Glutensiz Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Keki için, gerekli olan yumurtaları ve vanilyayı köpük haline gelene dek yaklaşık 10 dakika boyunca mikserin yüksek hızında çırpın.
  • Ardından pudra şekerini ilave edin ve şeker eriyene dek tekrar çırpın.
  • Yavaş yavaş mısır ununu ekleyin ve un iyice karışana dek, yumurtaları söndürmeden dikkatlice karıştırın.
  • İçini ve kenarlarını pişirme kağıdı ile kapladığınız en küçük boy kelepçeli kalıba hazırladığınız kek karışımını dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstü kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Kek pişerken krem şantiyi sütle çırpıp hazırlayın ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın.
  • Kek fırından çıkınca soğumasını bekleyin ve kalıptan çıkartıp bıçakla enine ikiye bölün.
  • Hazırladığınız krem şantiyi ortasına sürün ve diğer yarımı üstüne kapadıktan sonra çikolata sosu ve antep fıstığı ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025