Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Glutensiz Pankek Tarifi

Glutensiz Pankek

Glutensiz Pankek Tarifi

Glutensiz Pankek tarifi: Glutensiz Pankek için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Pankek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Glutensiz Pankek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet olgun muz
  • 123 gram badem sütü (ya da normal süt)
  • 4 adet yumurta
  • 256 gram badem unu (yoksa yulaf ezmesini robottan geçirilip un haline getirip kullanılır)
  • 5 gram kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 5 gram vanilya
  • 5 gram hindistan cevizi yağı (yoksa zeytinyağı)
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu (arzuya göre)
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (tavayı yağlamak için)

Glutensiz Pankek tarifi nasıl yapılır?

  • Bütün malzemeler robottan geçirilir.
  • Tavayı iyice ısıtın. Hindistan cevizi yağını fırçayla sürün.
  • Pankek harcından tavaya dökün, üst yüzeyinde kabarcıklar çıkınca spatula ile ters çevirin. Afiyet olsun!

Glutensiz Pankek tarifinin püf noktası nedir?

Pişirme işlemini yaparken tavanızın çok sıcak olduğundan emin olun. Pankek harcını döktükten sonra üzerinde hava kabarcıkları oluşana kadar bekleyin. Bir spatula yardımı ile ters çevirin. Böylece pofuduk pankekler elde etmiş olacaksınız!


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025