Glutensiz Pancake Tarifi
Glutensiz Pancake tarifi: Glutensiz Pancake için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Pancake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Glutensiz Pancake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 3 tepeleme yemek kaşığı glutensiz un
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı bal
- 2 tepeleme yemek kaşığı labne peyniri
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Glutensiz Pancake tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta beyazlarını ve sarılarını ayırın.
- Yumurta beyazına bir çimdik tuz atarak köpük kıvamına gelene kadar çırpıcıyla çırpın.
- Başka bir kapta bal, yumurta sarısı, elediğiniz un, labne ve kabartma tozunu iyice çırpın.
- Kabarttığınız yumurta beyazlarını söndürmeden hazırladığınız unlu karışımı yavaş yavaş, havalandırarak yumurta akına ilave edin ve iyice karıştığına emin olun.
- Tereyağını tavada eritin ve kepçe yardımıyla hamuru tavaya dökün. Hamurun üzerinde kabarcıklar çıkınca tersini çevirin ve iki yüzünü de böylece pişirin.
Glutensiz Pancake tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta akını söndürmemek, pofuduk pancakeler elde etmek için önemli.
Glutensiz Pancake tarifi için servis önerisi
Şekersiz çilek reçeli ve labne peyniri pancake’e çok yakıştı. Mevsim meyveleriyle de taçlandırabilirsiniz.