Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Glutensiz Muzlu Vegan Muffin Tarifi

Glutensiz Muzlu Vegan Muffin

Glutensiz Muzlu Vegan Muffin Tarifi

Glutensiz Muzlu Vegan Muffin tarifi: Glutensiz Muzlu Vegan Muffin için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Muzlu Vegan Muffin nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Glutensiz Muzlu Vegan Muffin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı karabuğday unu
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi unu
  • 1/3 su bardağı tatlandırıcı (akçaağaç/agave/Hindistan cevizi şekeri/elma suyu vb)
  • 1/4 su bardağı fıstık ezmesi (fındık/badem ezmesi de olur)
  • 1 adet büyük boy olgun muz
  • 1,5 su bardağı süt (soya/badem/Hindistan cevizi sütü)
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı vanilin
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket şekersiz çikolata (opsiyonel)

Glutensiz Muzlu Vegan Muffin tarifi nasıl yapılır?

  • Unu, tatlandırıcınızı, fıstık ezmesini, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu bir kapta karıştırın.
  • Ezip püre haline getirdiğiniz muzu, ve sütü de ekleyin isterseniz içerisine çikolatayı parçalayıp ekleyebilirsiniz bu aşamada.
  • Kek harcınızı elde ettikten sonra muffin kalıplarına eşit bir şekilde bölüp 180 derece fırında 15-20 dakika arası pişirin (muffin kalıplarınızın boyutuna göre değişebilir). Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025