Glutensiz Muzlu Vegan Muffin Tarifi
Glutensiz Muzlu Vegan Muffin tarifi: Glutensiz Muzlu Vegan Muffin için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Muzlu Vegan Muffin nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet küçük boy
Glutensiz Muzlu Vegan Muffin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı karabuğday unu
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi unu
- 1/3 su bardağı tatlandırıcı (akçaağaç/agave/Hindistan cevizi şekeri/elma suyu vb)
- 1/4 su bardağı fıstık ezmesi (fındık/badem ezmesi de olur)
- 1 adet büyük boy olgun muz
- 1,5 su bardağı süt (soya/badem/Hindistan cevizi sütü)
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı vanilin
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 paket şekersiz çikolata (opsiyonel)
Glutensiz Muzlu Vegan Muffin tarifi nasıl yapılır?
- Unu, tatlandırıcınızı, fıstık ezmesini, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu bir kapta karıştırın.
- Ezip püre haline getirdiğiniz muzu, ve sütü de ekleyin isterseniz içerisine çikolatayı parçalayıp ekleyebilirsiniz bu aşamada.
- Kek harcınızı elde ettikten sonra muffin kalıplarına eşit bir şekilde bölüp 180 derece fırında 15-20 dakika arası pişirin (muffin kalıplarınızın boyutuna göre değişebilir). Afiyet olsun.