Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Glutensiz Lazanya Tarifi

Glutensiz Lazanya

Glutensiz Lazanya Tarifi

Glutensiz Lazanya tarifi: Glutensiz Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Lazanya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Glutensiz Lazanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patlıcan için:

  • 1 kilogram patlıcan

Kıymalı sos için:

  • 250 gram kuzu kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2-3 yaprak taze fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı glutensiz un
  • 2,5 su bardağı süt

Glutensiz Lazanya tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları ince ince dilimleyip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • Üzerini zeytinyağı ile yağlayıp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Diğer yandan kıymalı sos için kıymayı bir tencerede kavurun.
  • Daha sonra soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip malzemeleri iyice pişirin.
  • Beşamel sos için önce tereyağı ve unu kavurun.
  • Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
  • Tepsiye patlıcanları dizin. Üzerine sırayla kıymalı sosu, rendelenmiş kaşarı ve beşamel sosu ekleyin.
  • Bu işlemi bütün malzeme bitene kadar üst üste tekrarlayın.
  • En üste kalan beşamel sosu döküp kaşar ekleyin ve 180 derece ısıtılmış fırına verin. 15-20 dakika sonra hazır! Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025