Glutensiz Lazanya Tarifi
Glutensiz Lazanya tarifi: Glutensiz Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Lazanya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Glutensiz Lazanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patlıcan için:
Kıymalı sos için:
- 250 gram kuzu kıyma
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2-3 yaprak taze fesleğen
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı glutensiz un
- 2,5 su bardağı süt
Glutensiz Lazanya tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları ince ince dilimleyip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
- Üzerini zeytinyağı ile yağlayıp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Diğer yandan kıymalı sos için kıymayı bir tencerede kavurun.
- Daha sonra soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
- Diğer malzemeleri de ekleyip malzemeleri iyice pişirin.
- Beşamel sos için önce tereyağı ve unu kavurun.
- Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
- Tepsiye patlıcanları dizin. Üzerine sırayla kıymalı sosu, rendelenmiş kaşarı ve beşamel sosu ekleyin.
- Bu işlemi bütün malzeme bitene kadar üst üste tekrarlayın.
- En üste kalan beşamel sosu döküp kaşar ekleyin ve 180 derece ısıtılmış fırına verin. 15-20 dakika sonra hazır! Afiyet olsun.