Glutensiz Kıymalı Krep Tarifi
Glutensiz Kıymalı Krep tarifi: Glutensiz Kıymalı Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Kıymalı Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Glutensiz Kıymalı Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan (ince ince kıyılmış)
- 2 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı glutensiz un
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 0.5 çay kaşığı karabiber
Glutensiz Kıymalı Krep tarifi nasıl yapılır?
- Sütü ve yumurtayı iyice çırpıyoruz.
- Üzerine tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, şeker tozu ilave edip yeniden çırpıyoruz.
- Unu azar azar ilave ediyoruz.
- Hamurun kıvamı akışkan olmalı. Bunu elde edebilmek için unun miktarını kendiniz ayarlamanız gerek.
- Karışım hazır olduğunda krep tavasına kepçeyle döküp pişiriyoruz.
- Başka bir tavaya yağ, kıyma, ince kıyılmış kuru soğan, tuz ve karabiberi alıp kıyma pişinceye kadar pişiriyoruz.
- Krepler ve kıyma hazır olunca kıymayı krebin içine koyup sarıyoruz ve isterseniz fırında isterseniz de tavada her iki tarafı kızarana kadar kızartıyoruz.
Glutensiz Kıymalı Krep tarifinin püf noktası nedir?
Krepin hamuru katı olmamalı, unu azar azar ilave edin ki, hamurun katılığını ayarlayabilesiniz.