Glutensiz Kestaneli Çikolatalı Kek Tarifi
Glutensiz Kestaneli Çikolatalı Kek tarifi: Glutensiz Kestaneli Çikolatalı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Kestaneli Çikolatalı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Glutensiz Kestaneli Çikolatalı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram bitter çikolata
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1,5 su bardağı kestane (pişmiş ve öğütülmüş)
- 6 adet yumurta
- 60 gram pudra şekeri
- 1 tutam tuz
Glutensiz Kestaneli Çikolatalı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Kestaneleri istediğiniz şekilde pişirebilirsiniz. Ben ilk olarak suda haşladım sonra fırında pişirdim.
- Ayıkladığımız kestaneleri blendardan çok toz olmayacak şekilde çekiyoruz. Çikolataları benmari usulü eritiyoruz.
- Yumurtanın akı ve sarısını ayrı kaba alıyoruz. Yumurta sarısı, şeker ve tereyağı krema kıvamı alana kadar mikserle çırpıyoruz.
- Kestaneyi ve eritilmiş çikolatayı ekleyip spatula ile karıştırıyoruz. Yumurta akını bir tutam tuz ile köpük kıvamı alıncaya kadar iyice mikserle çırpıyoruz.
- Akları üçe bölerek yavaş yavaş diğer harcımıza ekleyerek spatula ile alttan üstte söndürmeden karıştırıyoruz.
- 20 cm kelepçeli kalıba kek harcımızı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirdim. Daha akışkan bir kıvam isterseniz daha az bekletebilirsiniz.
- Bıçak testi ile kontrol edebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun.