Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Glutensiz Kestaneli Çikolatalı Kek Tarifi

Glutensiz Kestaneli Çikolatalı Kek

Glutensiz Kestaneli Çikolatalı Kek Tarifi

Glutensiz Kestaneli Çikolatalı Kek tarifi: Glutensiz Kestaneli Çikolatalı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Kestaneli Çikolatalı Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Glutensiz Kestaneli Çikolatalı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram bitter çikolata
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1,5 su bardağı kestane (pişmiş ve öğütülmüş)
  • 6 adet yumurta
  • 60 gram pudra şekeri
  • 1 tutam tuz

Glutensiz Kestaneli Çikolatalı Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Kestaneleri istediğiniz şekilde pişirebilirsiniz. Ben ilk olarak suda haşladım sonra fırında pişirdim.
  • Ayıkladığımız kestaneleri blendardan çok toz olmayacak şekilde çekiyoruz. Çikolataları benmari usulü eritiyoruz.
  • Yumurtanın akı ve sarısını ayrı kaba alıyoruz. Yumurta sarısı, şeker ve tereyağı krema kıvamı alana kadar mikserle çırpıyoruz.
  • Kestaneyi ve eritilmiş çikolatayı ekleyip spatula ile karıştırıyoruz. Yumurta akını bir tutam tuz ile köpük kıvamı alıncaya kadar iyice mikserle çırpıyoruz.
  • Akları üçe bölerek yavaş yavaş diğer harcımıza ekleyerek spatula ile alttan üstte söndürmeden karıştırıyoruz.
  • 20 cm kelepçeli kalıba kek harcımızı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirdim. Daha akışkan bir kıvam isterseniz daha az bekletebilirsiniz.
  • Bıçak testi ile kontrol edebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025