Glutensiz Kek Tarifi
Glutensiz Kek tarifi: Glutensiz Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Glutensiz Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 3 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
- 3 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı fındık unu
- 8 yemek kaşığı badem unu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı saf vanilya tozu
- 1 tatlı kaşığı kamu kamu tozu
- 1 paket kabartma tozu
Glutensiz Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtayı çırpma kabına alıp krem kıvamı alana dek iyice çırpalım.
- Benmari usulü erittiğimiz Hindistan cevizi yağını ve balı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Kalan kuru malzemeleri ekleyip spatula yardımıyla homojen hale gelene kadar karıştıralım.
- Kek harcını kalıba döküp, önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika kontrollü olarak pişirelim. Keki çıkartmadan önce kürdan testi yapmayı unutmayın. Afiyet olsun.