Glutensiz Kandil Simidi Tarifi
Glutensiz Kandil Simidi tarifi: Glutensiz Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Kandil Simidi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Glutensiz Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı şeker (elma suyundan elde edilmiş)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı karabuğday unu
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 adet yumurta beyazı
Glutensiz Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?
- Yukarıdaki malzemeleri iyice karıştırıp yoğuralım.
- Yoğurup elde ettiğimiz hamurdan küçük parçalar alıp önce elimizde top şekline getirelim daha sonra ileri geri yaparak açalım.
- Çubuk seklinde açtığımız hamurların uçlarını birleştirelim.
- Bir adet yumurtanın beyazını kaseye koyalım.
- Sekil verdiğimiz hamurlarımızı önce yumurta beyazına sonra da susama ve çörek otuna batıralım.
- Fırın tepsimize yağlı kağıt serip simitlerimizi yerleştirelim. Afiyet olsun.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15- 20 dakika arası pişirelim.
- Fırından evimizi saran mis kokuyu içimize çekerek dualarla afiyetle yiyelim.
Glutensiz Kandil Simidi tarifinin püf noktası nedir?
Öncelikle kullandiğımız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.