Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Glutensiz Kandil Simidi Tarifi

Glutensiz Kandil Simidi

Glutensiz Kandil Simidi Tarifi

Glutensiz Kandil Simidi tarifi: Glutensiz Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Kandil Simidi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Glutensiz Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı şeker (elma suyundan elde edilmiş)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı karabuğday unu
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 adet yumurta beyazı

Glutensiz Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?

  • Yukarıdaki malzemeleri iyice karıştırıp yoğuralım.
  • Yoğurup elde ettiğimiz hamurdan küçük parçalar alıp önce elimizde top şekline getirelim daha sonra ileri geri yaparak açalım.
  • Çubuk seklinde açtığımız hamurların uçlarını birleştirelim.
  • Bir adet yumurtanın beyazını kaseye koyalım.
  • Sekil verdiğimiz hamurlarımızı önce yumurta beyazına sonra da susama ve çörek otuna batıralım.
  • Fırın tepsimize yağlı kağıt serip simitlerimizi yerleştirelim. Afiyet olsun.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15- 20 dakika arası pişirelim.
  • Fırından evimizi saran mis kokuyu içimize çekerek dualarla afiyetle yiyelim.

Glutensiz Kandil Simidi tarifinin püf noktası nedir?

Öncelikle kullandiğımız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025