Glutensiz Kakaolu Muzlu Kek Tarifi
Glutensiz Kakaolu Muzlu Kek tarifi: Glutensiz Kakaolu Muzlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Kakaolu Muzlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Glutensiz Kakaolu Muzlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1 adet muz
- 2 yemek kaşığı ham kakao
- 3/4 su bardağı keçiboynuzu unu
- 1/4 su bardağı badem unu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanilin
- 1/2 su bardağı laktozsuz süt (kıvama geldiği kadar)
Glutensiz Kakaolu Muzlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Önce bir adet yumurtayı güzelce çırpıyoruz.
- Zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağını da karışıma ekliyoruz.
- Ardından toz malzemeleri bir kapta karıştırıp sıvı karışımın üzerine ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
- Karışımın içerisine muzu ekleyip iyice karıştırıyoruz ve kıvama getirene kadar sütü ilave ediyoruz.
- Tereyağı ile yağladığımız fırın kabına kek hamurumuzu döküyoruz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarttıktan sonra hemen dilimliyoruz. Üzerini süt ile ıslatıyoruz. Afiyet olsun.
Glutensiz Kakaolu Muzlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Eğer keki koyduğunuz kabınızı ters çevirip fırına yerleştirdiğiniz fırın tepsinizin üzerine koyup pişirirseniz ısı yayılımı daha homojen oluyor.