Glutensiz Kakaolu Kek Tarifi
Glutensiz Kakaolu Kek tarifi: Glutensiz Kakaolu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Kakaolu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Glutensiz Kakaolu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı kırmızı mercimek (önceden ıslatılmış ve süzülmüş)
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pirinç unu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı portakal kabuğunun rendesi
Glutensiz Kakaolu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle. mercimek ve toz şekeri, tamamen püre olana kadar robotta çekelim.
- Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip robotta karıştırmaya devam edelim.
- Daha sonra pirinç unu, kabartma tozu, vanilya, kakaoyu ve minik doğranmış ya da rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştıralım.
- Kek kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp, kalıbın her yerine kakao serpelim.
- Kek kalıbının dibine minik doğranmış portakalları dizelim. Kek harcını kalıba dökelim.
- 190 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dakika dakika pişirelim. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Glutensiz Kakaolu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Özellikle vegan arkadaşlarımız bitkisel süt kullandıklarında, muhteşem bir kek tarifine sahip olabilirler. Ayrıca kekinizin içine ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişler ekleyerek; kekinizin lezzetini daha da arttırabilirsiniz.