Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Glutensiz Kabak Krep Tarifi

Glutensiz Kabak Krep

Glutensiz Kabak Krep Tarifi

Glutensiz Kabak Krep tarifi: Glutensiz Kabak Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Kabak Krep nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Glutensiz Kabak Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak su
  • 1 adet büyük boy kabak
  • 1 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (ya da zeytinyağı)
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1/2 su bardağı mısır unu
  • 1/2 çay bardağı beyaz peynir

Glutensiz Kabak Krep tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve süt bir kabın içerisinde çırpılır. Üzerine tuz, sıvı yağ ilave edilir.
  • Ardından beyaz peynir de ilave edilir.
  • Dereotu ince bir şekilde kıyılıp karışıma eklenir.
  • Kabak rendenin ince tarafından rendelenip suyunu sıkarak karışıma eklenir.
  • Azar azar pirinç unu ve mısır unu eklenir. Karışım katı olmayacağı bir şekilde un ayarlanmalıdır. Karışımın biraz akıcı olması gerek.
  • Krep tavası ve ya yapışmaz tava sıvı yağla yağlanıp ısıtılır ve kepçeyle karışım boşaltılıp arkalı önlü pişirilir. Ardından servis edilir. Afiyetler olsun!

Glutensiz Kabak Krep tarifinin püf noktası nedir?

Karışımın kıvamını iyi tutdurmak gerek. Ne katı nede bol sulu olmaması gerek. Kepçeyle boşaltıldıkta kolay yayıla bilecek türden olmalı.

Glutensiz Kabak Krep tarifi için servis önerisi

Dilediğiniz sosla serviz ede bilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025